Schimmelnagel

De schimmelnagel heeft een vaak verkleurde (geelbruin), doffe en brokkelige nagelplaat. De laatste kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt. De oorzaak is een schimmelinfectie. De meest voorkomende infectiebronnen zijn het zwembad, de sporthal-douche, en de sauna. Ook een vochtige huid, nauwe schoenen, en wassen met teveel zeep kunnen de infectie stimuleren. Een aparte handdoek voor de voeten is zeer aan te raden om verdere besmetting te voorkomen.

Behandeling:

De voetverzorger freest de nagel zo dun mogelijk en maakt de omgeving van de nagel goed schoon. Verder wordt het advies gegeven om de arts een schimmeldodend recept te vragen. Ook is het aan te bevelen schoenen en sokken met een schimmeldodend poeder te behandelen. Wij hebben in de salon ook verschillende producten om de schimmel te bestrijden.
Maar, alles staat of valt met een consequente behandeling. Een voetnagel groeit erg langzaam, het duurt ongeveer 9 tot 12 maanden voordat de hele nagel is uitgegroeid. U begrijpt dat het dus dat het hele tijd gaat duren voordat u van de schimmel verlost bent !